Briefly in English

Blogi

Urheilua ja kulttuuria Töölönlahdella

Töölönlahti – tehdasalueesta Helsingin suosituimmaksi kulttuuri- ja ulkoilualueeksi

Ennen teollistumista nykyisen Töölönlahden vedenkorkeus oli yli kuusi metriä ja Töölönsalmi yhdisti Töölönlahden läntisiin merialueisiin. Teollistumisen aikaan 1800-luvulla nykyisen oopperatalon alueelle rakennettiin sokeritehdas ja Töölönlahti saastui pahasti.

Töölönlahden mukautuminen aikakausien vaatimuksiin jatkui ja lahtea on muun muassa pienennetty useita kertoja. Vesialueen täyttöä harjoitettiin erityisesti 1900-luvun alussa ratatöiden vuoksi. 1900-luvun puolessa välissä Töölönlahden eteläosa oli jo lähes täyteen rakennettu ja pellot saivat väistyä puistojen tieltä.

Töölönlahti on madaltunut runsaasti teollistumista edeltävästä kuuden metrin syvyydestä. Nykyisin Töölönlahden syvyydeksi on arvioitu vain noin kaksi metriä. Lahden varsin nopea madaltuminen jatkuu yhä ja tätä vauhtia Töölönlahti voi tulevaisuudessa kadota lähes kokonaan.

Töölönlahti – urheilun ja kulttuurin keskus

Töölönlahden ympäristö on noussut helsinkiläisten suosioon keskeisen sijainnin, hyvien kulkuyhteyksien ja monipuolisten palveluiden vuoksi. Alue antaa mahdollisuuden sekä ulkoiluun että kulttuuriin.

Kesäisin Töölönlahdella on tapahtumia niin perheen pienimmille kuin aikuisillekin. Etenkin heinä-elokuussa tapahtumia on runsaasti ja suurin osa niistä on maksuttomia. Helsinki Half Maratonin yhteydessä juostaan Kids Run, joka kiertää koko Töölönlahden. Kesällä 2019 Töölönlahdella järjestettiin myös perheille sopiva puistojuhla Kesäpäivä, jossa ohjelmaa riitti puistojumpasta päivätansseihin.

Yksi keväisen Töölönlahden kohokohdista on Yritysmaratonviesti, joka juostaan 5-10 henkilön joukkueissa. Nykyisin tapahtumaan osallistuu noin 400 joukkuetta. ”Olemme erittäin iloisia, että on mahdollista järjestää tämä osallistujamäärältään suosittu tapahtuma Töölönlahdella”, kertoo Suomen Olympiakomitean tapahtumatuottaja Lauri Ijäs. ”Yritysmaratonviestiä on juostu jo vuodesta 2009 alkaen, jolloin järjestäjänä toimi Kuntoliikuntaliitto. Vuonna 2017 Olympiakomitea otti vetovastuun. Halusimme ylläpitää perinnettä ja pitää paikan samana. Yritysmaratonviesti on yksi harvoista tapahtumista, jonka tapahtumapaikkana toimii pelkkä Töölönlahden ympäristö”, kuvaa Ijäs tapahtuman historiaa.

Artikkelin ovat kirjoittaneet Haaga Helia Porvoon opiskelijat Amanda Puuronen, Sofia Sulonen, Laura Junna sekä Adele Collin.

Yritysmaratonviesti

OSALLISTUMALLA TUET LASTEN LIIKUNTAA

TAMPERE

520 €

 

Last chance – Tämä on viimeinen hintaporras.

Joukkueosallistuminen.

Max. 10 henkilöä per joukkue

Ilmoittaudu

HELSINKI

660 €

 

Last chance – Tämä on viimeinen hintaporras.

Joukkueosallistuminen.

Max. 10 henkilöä per joukkue

Ilmoittaudu

Lisäpalvelut

Piknik-kassit 75 €

Lasten Liike -viestikapula 100 €

Premium -telttapaketti SOLD OUT

Basic -telttapaketti Helsinki SOLD OUT, Tampere jäljellä 645 €

Pöytäpenkki -setti Helsinki SOLD OUT, Tampere jäljellä 75 €

Huom. Telttapaketit eivät sisällä joukkueosallistumista.

Osta
Lue lisää

(Ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10 % ja lisätuotteiden hintoihin alv. 14 – 24 %.)