Briefly in English

FAQ

USEIN KYSYTYT

KYSYMYKSET

Tältä sivulta löydät kootusti tietoa Yritysmaratonviestistä ja vastauksia kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla mielessä. Tärkeimmät tiedot tapahtumapäivään liittyen löydät Osallistujan oppaasta, joka julkaistaan noin 3 viikkoa ennen tapahtumapäivää.

Olethan yhteydessä meihin, jos et löydä vastausta kysymykseesi – me autamme! 😊

Voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostiosoitteeseen yritysmaratonviesti@olympiakomitea.fi tai soittaa numeroon 044 080 8377.

Info

Yritysmaratonviesti pähkinänkuoressa

Yritysmaratonviesti sai alkunsa vuonna 2009 kun Kuntoliikuntaliitto järjesti yrityksille viestijuoksukisan osana Kuntofestivaalit nimistä tapahtumaa. Mukana ensimmäisessä Yritysmaratonviestissä oli 21 reipasta joukkuetta. Reitti kulki Yritysmaratonviestin nykyisellä reitillä ympäri Töölönlahden.

Yritysmaratonviestin järjestää nykyisin Suomen Olympiakomitean liiketoimintayksikkö yhteistyössä tapahtuman yhteistyökumppaneiden kanssa. Tavoitteenamme on järjestää hyvänmielen juoksutapahtuma, jonka osallistujat tekevät liikkumalla hyvää sekä työyhteisöllensä että suomalaiselle liikunnalle.

Yritysmaratonviestin tuotoilla tuetaan suomalaisten lasten liikuntaa Lasten Liikkeen kautta.

Verkkolaskulla maksaminen

Verkkolasku on mahdollista luoda manuaalisesti, mikäli teidän ostojärjestelmänne ei tue normaalin laskun maksuvaihtoehtoa. Ole yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen yritysmaratonviesti@olympiakomitea.fi ja liitä mukaan joukkueenne tiedot sekä yrityksenne verkkolaskutustiedot.

Tavoitteena on, että saisimme pian verkkolaskutuksen suoraan ilmoittautumisjärjestelmään yhdeksi maksuvaihtoehdoksi!

Kahvila- ja anniskelualue

Yritysmaratonviestissä on osallistujille tarjolla laadukas Loisto Cateringin kahvila, josta pystyt kätevästi tankkaamaan lisäenergiaa aktiiviseen päivään, jotta energiataso pysyy korkealla läpi päivän!

Loisto Catering kahvila sijaitsee tapahtuma-alueen sydämessä. Kahvila-alueella on vapaasti osallistujien käytettävissä pöytiä ja penkkejä.

Tapahtumapäivänä on myös mahdollisuus nauttia alkoholipitoisia juomia, kuten kylmä huurteinen tai lasillinen kuohuvaa vastuullisesti osana After Runia. Huomioithan, että et saa viedä alkoholijuomia ulos rajatulta anniskelualueelta, vaan ne tulee nauttia sen sisällä.

Ensiapu

Tapahtumapäivän laadukkaasta ensiavusta vastaa Racing Rescue & Medical Team. Tapahtumakarttaan on merkittynä ensiapupiste, johon voi vapaasti hakeutua pienempää tai isompaa ensiapua tarvittaessa.

Tapahtuma-alueella myös kiertää satunnaisesti ensiapuhenkilökuntaa tarkkailemassa tilannetta. Tapahtuman ensiapuvarustukseen kuuluu mm. ensiapupyörä ja ambulanssi.

❗️ Henkeä uhkaavissa tilanteissa soita heti 112

Vakuutus

Jokainen osallistuja tai vaihtoehtoisesti hänen edustamansa yritys huolehtii vakuutuksesta. Järjestäjän puolesta tapahtumalla on vastuuvakuutus.

Arvioi aina oman henkilökohtaisen terveydentilasi soveltuvuus ennen osallistumista tapahtumaan. Jos olet sairaana tai koet olosi sairaaksi, niin jää kotiin – älä leiki terveydelläsi tai tartuta muita osallistujia.

Narikka & Pukeutumistilat

Tapahtuma-alueella osallistujille on tarjolla maksuton narikka ja pukeutumisteltat vaatteiden vaihtoa varten. Narikka on auki tapahtumapäivänä klo. 09:00 – 18:30, joten muistathan hakea tavarasi aukioloajan puitteissa.

Kisatoimisto

Tapahtumapäivänä kisatoimisto sijaitsee tapahtuma-alueen ytimessä. Kisatoimisto on avoinna klo. 09:00 – 18:30 välisenä aikana 26.5.2023.

Kisatoimistosta:

– Voit noutaa joukkueen materiaalit sis. juoksunumerot klo. 09:00 alkaen tapahtumapäivänä

– Voit tehdä pakolliset viimehetken muutokset joukkueen kokoonpanoon tapahtumapäivänä klo 09:00 – 11:30

Huom. tapahtumapäivänä tehtyjen muutosten hinta on 10 EUR. Yhdelle maksulla voit tehdä kerralla useita muutoksia. Kisatoimistolla hyväksymme ainoastaan korttimaksut

– Saat neuvontaa tapahtumaan liittyen

Kuvaaminen ja kuvien käyttö

Tapahtumapäivänä taltioidaan ja julkaistaan kuvia ja videoita Yritysmaratonviestin kanavissa. Tapahtumakuvaajan ottamat kuvat ovat osallistujien vapaassa käytössä, paitsi jos kyseessä on kaupallinen tarkoitus eikä osapuolella ole siihen kuuluvaa oikeutta.

Tapahtuman järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana tai muissa sen alaisissa tilaisuuksissa ottamilleen kuville ja videoille.

Tapahtumakuvat

Palkinnot

Jokaisesta sarjasta (kilpa-, kunto-, ja rentosarja) palkitaan pokaalein ja erilaisin tuotepalkinnoin kolme nopeinta joukkuetta.

Sen lisäksi palkitsemme kannustuspalkinnolla joukkueen, joka osoittaa hyvää tiimihenkeä ja on panostanut joukkueasuihin! Arvomme myös vuosittain palkintoja esimerkiksi sosiaaliseen mediaan julkaistujen kuvien tai videoiden kesken, joihin yritysmaratonviesti on merkittynä.

AIKAISEMPIEN VUOSIEN TULOKSET

Tulokset

TULOSPALVELU 2023

AIKAISEMPIEN VUOSIEN TULOKSET

Piknik-alue

Yritysmaratonviestin piknik-alue käsittää kaiken nurmialueen Hesperian puistossa, jossa ei ole tapahtumajärjestäjän rakennelmia tai se ei ole kulkureitti.

Joukkue voi tehdä piknik-alueelle oman huoltopisteen/tukikohdan, esimerkiksi viltein ottaen huomioon seuraavat kohdat:

 • Tapahtuma-alueelle ei saa pystyttää omia telttoja, beach flageja, banderolleja tai muita vastaavia rakennelmia. Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden poistaa tapahtuma-alueelta tapahtuman järjestelyjä haittaavat teltat ja/tai somisteet.
 • Vaihtoalueen ympäristö ja maaliportin välitön läheisyys varataan juoksijoille ja pidetään siten avoimena.
 • Kevyen liikenteen väylät tulee pitää auki.
 • Tapahtuma-alueella ei saa käyttää kertakäyttö-grillejä tai sytyttää mitään muuta avotulta.

Roskat ja jätteet viedään tapahtuma-alueella sijaitseviin jäteastioihin. Pidetään Töölönlahti ja sen kaunis ympäristö siistinä! 💚

Suihku & Peseytyminen

Yritysmaratonviestin osallistujat voivat käyttää veloituksetta Töölön kisahallin (Osoite Paavo Nurmen kuja 1C) suihku- ja pukeutumistiloja, jotka ovat avoinna tapahtumapäivänä klo. 07:00 – 22:00 (ovet sulkeutuvat klo. 21:00). Pukuhuoneen kaapit toimivat omilla lukoilla.

Muistathan mainita aulassa olevasi Yritysmaratonviestin osallistuja esittämällä juoksunumerosi kassalle.

TÖÖLÖN KISAHALLIN SIJAINTI

Ostoehdot

Kuluttajasuojalain 14 päivän peruutusehto ei koske vapaa-ajanpalveluja, joihin Yritysmaratonviesti urheilutapahtumana kuuluu.

Kilpailun ilmoittautuminen on sitova eikä osallistumismaksua palauteta.

Sairaustapauksissa tai painavan syyn johdosta joukkueen ilmoittautuminen voidaan siirtää seuraavan vuoden tapahtumaan. Ostetut lisäpalvelut ovat voimassa vain kyseisenä vuonna, johon on alun perin lisäpalvelu ostettu.

Juoksunumerot

Joukkue saa juoksunumerot osana joukkuekassia, jonka yhteyshenkilö tai muu joukkueen jäsen noutaa tapahtumapäivänä kisatoimistolta klo. 09:00 – 12:00 välillä.

Jokaisen juoksija saa oman juoksunumeron, jossa on seuraavat tiedot: Juoksijan etunimi, yrityksen ja joukkueen nimi sekä juoksijan ja vaihtoalueen numero. Juoksunumerossa olevat tiedot saattavat vaihdella sen mukaan onko ne päivitetty ennen juoksunumeroiden painatusta.

Juoksunumeroissa on ajanottochip, mikä tunnistaa juoksijan ja tallentaa juoksuajan reitillä. Joukkueen kokonaisaikaa ja omaa kierrosaikaa pystyy seuraamaan tulospalvelusta.

Viestikapula ja vaihtoalue

Yritysmaratonviesti on viestijuoksu, mikä tarkoittaa, että juoksijalla on reitillä liikkuessaan mukana joukkueen omavalintainen viestikapula.

Viestikapula saa olla mitä vain maan ja taivaan väliltä! Se voi olla yhteydessä teidän yrityksen tuotteisiin tai palveluihin tai mitä tahansa. Varsinkin rentosarjassa nähdään vuosittain toinen toistaan hauskempia viritelmiä.

Jos joukkueellanne ei ole vielä viestikapulaa, niin voitte hankkia Lasten Liike -viestikapulan verkkokaupastamme.

Löytötavarat

Jos löydät tapahtuma-alueelta esineen joka ei ole sinun, niin pyydämme sinua toimittamaan sen kisatoimistolle. Vastaavasti, jos sinulta on hävinnyt päivän aikana jotain, niin ilmoita siitä kisatoimistossa ja tiedustele samalla, mikäli katoamasi esine olisi jo löytynyt.

Tapahtuman juontajat kuuluttavat myös tapahtuman aikana löytyneitä tavaroita, kuten puhelimia, lompakoita yms.

Jos kadonnut esine ei löytynyt tapahtumapäivän aikana, niin ole yhteydessä tapahtuman jälkeen vielä tapahtumajärjestäjään. Kadonnut esine on vielä voinut löytyä tapahtuman purun yhteydessä.

Järjestyshäiriöt

Meillä on nollatoleranssi häirinnälle. Otathan yhteyttä henkilökuntaan (tunnistat STAFF paidasta) mikäli näet tai koet syrjintää, häirintää tai muita epäasiallisia tilanteita. Tapahtuma-alueella toimii lisäksi Securitaksen järjestyksenvalvojia, joiden puoleen voit kääntyä tarvittaessa.

Pidetään yhdessä tapahtuma turvallisena kaikille ❤️

Lasten liike

Mikä on Lasten Liike?

Tiesitkö, että osallistumalla Yritysmaratonviestiin tuet samalla lasten liikuntaa?

Harrastukset lisäävät tutkitusti niin psyykkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia. Hyvistä syistä huolimatta enemmistö lapsista liikkuu terveytensä ja kehityksensä kannalta liian vähän.

Mielestämme jokainen lapsi on harrastuksen arvoinen, ja siksi Yritysmaratonviesti tukee lasten harrastustoimintaa edistävää Lasten Liikettä!

Lasten Liike on Suomen Olympiakomitean ja koko liikuntayhteisön yhteinen ponnistus lasten ja nuorten liikunnallisen harrastustoiminnan lisäämiseksi. Lasten Liike -tunnus kertoo meille vanhemmille laadukkaasta ja kaikille avoimesta toiminnasta.

LUE LISÄÄ LASTEN LIIKKEESTÄ

Miten voi tukea vielä enemmän lasten liikuntaa osallistumisen lisäksi?

Yritys tai yksityishenkilö voi tukea suoraan Lasten Liikettä lahjoituksella.

LAHJOITA LASTEN LIIKKEELLE

Usein kysytyt kysymykset

Pitääkö meidän ilmoittaa etukäteen juoksujärjestys?

Juoksujärjestystä ei tarvitse ilmoittaa järjestäjälle etukäteen.

Joukkueena voi etukäteen jo miettiä sopivaa taktiikkaa Yritysmaratonviestille ja samalla juoksujärjestystä, mutta sitä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen. Jokainen juoksija saa paitaan hakaneuloilla kiinnitettävän juoksunumeron, jossa on ajanottochip.

Juoksujärjestyksen voi siis päättää esimerkiksi vasta tapahtumapäivänä tai vasta juoksun alkaessa! 🏃‍♀️

Voinko muuttaa vielä ilmoittautumisen jälkeen juoksusarjaa tai lisätä juoksijoita?

Joukkueen yhteyshenkilö voi muuttaa kaikkia joukkueen tietoja saamiensa tunnusten avulla.

Jos olet unohtanut tunnuksen, et löydä sähköpostia tai kohtaat muita ongelmia, niin ole meihin yhteydessä. 📨

Miten pääsen parhaiten Töölönlahdella ja mihin voin pysäköidä?

Tapahtumassa ei ole omaa parkkipaikkaa autoille.

Suosittelemme tulemaan tapahtumapaikalle polkupyörällä, julkisilla kulkuvälineillä tai käyttämään Finlandia-talon parkkihallia. Helsingin keskustasta on matkaa Oopperan amfiteatterille noin 2km. Lukitsehan oman polkupyörän saapuessasi ja jätät sen siten, että se ei ole muiden osallistujien tiellä.

Keskustasta Töölönlahdelle ja amfiteatterille liikennöivät mm. raitiovaunut 1, 2, 4 ja 10 sekä useat linja-auto yhteydet. Pasilan juna-asemalta on matkaa Hesperian puistoon noin 1,5km. Pasilasta liikennöi esimerkiksi raitiovaunu 2.

Muistathan myös vuokrattavat kaupunkipolkupyörät ja sähköpotkulaudat, joilla voit kätevästi tulla Töölönlahdelle.

Miten meidän kannattaisi pukeutua Yritysmaratonviestille?

Jokainen joukkue voi vapaasti päättää joukkueasun sen perusteella, mikä on teidän tavoite Yritysmaratonviestissä!

Mahdollisimman hyvää suoritusta tavoittelevan joukkueen kannattaa valita esimerkiksi yrityksen väreissä tai logolla varustetun teknisen vaatetuksen. Jos tavoitteenanne on enemmän yhdessäolo ja huvittelu, niin suosittelemme keksimään mitä mielikuvituksellisemman joukkueasun! Esimerkiksi, Veikkauksen joukkueen juoksijat ovat juosseet monena vuotena lottopalloihin pukeutuneena tai Finnairilta ollaan osallistuttu työasuissa.

Mitä eroa on juoksusarjoilla?

Yritysmaratonviestissä on kolme eri sarjaa joukkueen kunnon ja fiiliksen mukaan:

🏃 Kilpasarja

 • Sopii hyvää aikaa tavoitteleville ja kilpailuhaluisille joukkueille
 • Tavoiteaika on alle 3 tuntia

🏃‍♀️ Kuntosarja

 • Tavoitteena juoksu, jossa osallistujat tekevät parhaansa
 • Tavoiteaika on 3 -5 tuntia

🏃‍♂️ Rentosarja

 • Rentosarjaa sopii kaikille kuntotasosta riippumatta
 • Tavoitteena pitää hauskaa hyvällä tiimihengellä, johon kuuluvat yhteinen asustus, tunnuslauseet sekä kannustukset.
 • Tavoiteaika alle 5 tuntia
 • Rentosarjassa juoksijoita voi olla maksimissaan 15 per joukkue (10 + 5 lisäjuoksijaa)

Kaikkien sarjojen osalta yhteislähtö reitille tapahtuu samaan aikaan klo. 13:00.

Saanko tuoda lemmikkini mukanani juoksemaan?

Valitettavasti, et voi ottaa Yritysmaratonviestin juoksureitille mukanasi juoksemaan lemmikkejä. Reitillä liikkuu samanaikaisesti paljon ihmisiä, minkä takia tästä voisi syntyä vaaratilanteita kaikille osapuolille. Suuri ihmisjoukko ja tapahtuma-alueella kuuluva musiikki ja kuulutukset voisivat myös aiheuttaa stressiä eläimellesi. Parempi siis, että lemmikki odottaa kotona paluutasi! 🙂🐶

Avustajakoirat ja liikunta- ja apuvälineet ovat juoksureitillä sallittuja.

Yritysmaratonviesti

OSALLISTUMALLA TUET LASTEN LIIKUNTAA

TAMPERE

460 €

 

Hintaporras on voimassa 30.4.2024 asti.

Joukkueosallistuminen.

Max. 10 henkilöä per joukkue

Ilmoittaudu

HELSINKI

590 €

 

Hintaporras on voimassa 30.4.2024 asti.

Joukkueosallistuminen.

Max. 10 henkilöä per joukkue

Ilmoittaudu

Lisäpalvelut

Piknik-kassit 75 €

Lasten Liike -viestikapula 100 €

Premium -telttapaketti SOLD OUT

Basic -telttapaketti Helsinki SOLD OUT, Tampere jäljellä 645 €

Pöytäpenkki -setti Helsinki SOLD OUT, Tampere jäljellä 75 €

Huom. Telttapaketit eivät sisällä joukkueosallistumista.

Osta
Lue lisää

(Ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10 % ja lisätuotteiden hintoihin alv. 14 – 24 %.)