Briefly in English

FAQ

USEIN KYSYTYT

KYSYMYKSET

Lataa osallistujan opas täältä!

 

Tältä sivulta löydät kootusti tietoa Yritysmaratonviestistä sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin.

Tärkeimmät tiedot tapahtumapäivään liittyen löydät myös osallistujan oppaasta. Oppaasta selviää tapahtumapäivän aikataulu sekä kaikki muu, mikä sinun osallistujana on hyvä tietää.

Olethan yhteydessä meihin, jos et löydä vastausta kysymykseesi. Voit lähettää sähköpostin osoitteeseen yritysmaratonviesti@olympiakomitea.fi tai soittaa numeroon 050 574 0267.

Info

Yritysmaratonviesti pähkinänkuoressa

Yritysmaratonviesti sai alkunsa vuonna 2009 kun Kuntoliikuntaliitto järjesti yrityksille viestijuoksukisan osana Kuntofestivaalit nimistä tapahtumaa. Mukana ensimmäisessä Yritysmaratonviestissä oli 21 reipasta joukkuetta. Reitti kulki Yritysmaratonviestin nykyisellä reitillä ympäri Töölönlahden.

Yritysmaratonviestin järjestää nykyisin Suomen Olympiakomitean liiketoimintayksikkö yhteistyössä tapahtuman yhteistyökumppaneiden kanssa. Tavoitteenamme on järjestää hyvänmielen juoksutapahtuma, jonka osallistujat tekevät liikkumalla hyvää sekä työyhteisöllensä että suomalaiselle liikunnalle.

Yritysmaratonviestin tuotoilla tuetaan lasten liikuntaa Suomessa Lasten Liike -hankkeen kautta.

Verkkolaskulla maksaminen

Verkkolasku on mahdollista luoda manuaalisesti, mikäli teidän ostojärjestelmänne ei tue normaalin laskun maksuvaihtoehtoa. Ole yhteydessä sähköpostitse osoitteeseen yritysmaratonviesti@olympiakomitea.fi ja liitä mukaan joukkueenne tiedot sekä yrityksenne verkkolaskutustiedot.

Tavoitteena on, että saisimme pian verkkolaskutuksen suoraan ilmoittautumisjärjestelmään yhdeksi maksuvaihtoehdoksi!

Kioski & Anniskelu

Yritysmaratonviestissä on osallistujille tarjolla laadukas Loisto Cateringin kahvila, josta pystyt kätevästi tankkaamaan lisäenergiaa aktiiviseen päivään, jotta energiataso pysyy korkealla läpi päivän!

Loisto Catering kahvila sijaitsee tapahtuma-alueen sydämessä amfiteatterin läheisyydessä. Kahvila-alueella on katos sekä pöytiä, johon pääsee rauhassa istumaan joukkueen kesken.

Tapahtumapäivänä on myös mahdollisuus nauttia alkoholipitoisia juomia, kuten kylmä huurteinen tai lasillinen kuohuvaa vastuullisesti osana After Runia.

Ensiapu

Tapahtumapäivän laadukkaasta ensiavusta vastaa Racing Rescue & Medical Team. Tapahtumakarttaan on merkittynä ensiapupiste, johon voi vapaasti hakeutua pienempää tai isompaa ensiapua tarvittaessa. Tapahtuma-alueella myös kiertää satunnaisesti ensiapuhenkilökuntaa tarkkailemassa tilannetta. Tapahtuman ensiapuvarustukseen kuuluu defibrillaattoreita sekä ambulanssi.

Vakuutus

Jokainen osallistuja tai vaihtoehtoisesti hänen edustamansa yritys huolehtii vakuutuksesta. Järjestäjän puolesta tapahtumalla on vastuuvakuutus.

Arvioi aina oman henkilökohtaisen terveydentilasi soveltuvuus ennen osallistumista tapahtumaan. Jos olet sairaana tai koet olosi sairaaksi, niin jää kotiin – älä leiki terveydelläsi tai tartuta muita osallistujia.

Narikka & Pukeutumistilat

Tapahtuma-alueella osallistujille on tarjolla maksuton narikka ja pukeutumistilat vaatteiden vaihtoa varten. Molemmat tilat ovat auki klo. 09:00 – 18:30, joten muistathan hakea tavarasi aukioloajan puitteissa.

Kisatoimisto

Tapahtumapäivänä kisatoimisto sijaitsee tapahtuma-alueen ytimessä. Kisatoimisto on avoinna klo. 09:00 – 18:30 välisenä aikana 26.5.2023.

Kisatoimistosta:

– Voit noutaa joukkueen materiaalit sis. juoksunumerot klo. 09:00 alkaen tapahtumapäivänä

– Voit tehdä pakolliset viimehetken muutokset joukkueen kokoonpanoon tapahtumapäivänä klo 09:00 – 11:30

Huom. tapahtumapäivänä tehtyjen muutosten hinta on 10 EUR. Yhdelle maksulla voit tehdä kerralla useita muutoksia. Kisatoimistolla hyväksymme ainostaan korttimaksut

– Saat neuvontaa tapahtumaan liittyen

– Voit seurata juoksun tuloksia (internetistä voit seurata myös livenä)

Kuvaaminen ja kuvien käyttö

Tapahtumapäivänä taltioidaan ja julkaistaan kuvia ja videoita Yritysmaratonviestin kanavissa. Tapahtumakuvaajan ottamat kuvat ovat osallistujien vapaassa käytössä, paitsi jos kyseessä on kaupallinen tarkoitus eikä osapuolella ole siihen kuuluvaa oikeutta.

Tapahtuman järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana tai muissa sen alaisissa tilaisuuksissa ottamilleen kuville ja videoille.

Tapahtumakuvat

Palkinnot

Jokaisesta sarjasta (kilpa-, kunto-, ja rentosarja) palkitaan pokaalein ja erilaisin tuotepalkinnoin kolme nopeinta joukkuetta. Sen lisäksi palkitsemme kannustuspalkinnolla joukkueen, joka osoittaa hyvää tiimihenkeä ja on panostanut joukkueasuihin! Mukana myös arvontapalkintoja!

AIKAISEMPIEN VUOSIEN TULOKSIA

Tulokset

Löydät vuoden 2022 tulokset täältä.

Piknik-alue

Joukkue voi tehdä piknik-alueelle oman huoltopisteen, esimerkiksi viltein ottaen huomioon seuraavat kohdat:

 • Tapahtuma-alueelle ei saa pystyttää omia telttoja, beach flageja, banderolleja tai muita vastaavia rakennelmia. Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden poistaa tapahtuma-alueelta tapahtuman järjestelyjä haittaavat teltat ja/tai somisteet.
 • Vaihtoalueen ympäristö ja amfiteatteri varataan juoksijoille ja pidetään siten avoimena
 • Kevyen liikenteen väylät tulee pitää auki
 • Tapahtuma-alueella ei saa käyttää kertakäyttö-grillejä tai sytyttää mitään muuta avotulta

Roskat ja jätteet viedään tapahtuma-alueen roska-astioihin. Pidetään Töölönlahti ja sen kaunis ympäristö siistinä!

Suihku & Peseytyminen

Yritysmaratonviestin osallistujat voivat käyttää veloituksetta Töölön kisahallin (Osoite Paavo Nurmen kuja 1C) suihku- ja pukeutumistiloja. Muistathan mainita aulassa olevasi Yritysmaratonviestin osallistuja esittämällä kilpailunumerosi kassalle.

TÖÖLÖN KISAHALLIN SIJAINTI

Ostoehdot

Kuluttajasuojalain 14 päivän peruutusehto ei koske vapaa-ajanpalveluja, joihin Yritysmaratonviesti urheilutapahtumana kuuluu. Kilpailun ilmoittautuminen on sitova eikä osallistumismaksua palauteta. Sairaustapauksissa tai painavan syyn johdosta joukkueen ilmoittautuminen voidaan siirtää seuraavan vuoden tapahtumaan. Ostetut lisäpalvelut ovat voimassa vain kyseisenä vuonna, johon on alun perin osallistuttu.

Juoksunumerot

Jokainen joukkueen juoksija saa oman juoksunumeron. Juoksunumerossa on ajanottochippi, minkä kautta tapahtuman ajanotto tapahtuu. Juoksunumerot ovat osa joukkueen osallistujakassia, minkä joukkueen yhteyshenkilö tai toinen joukkueen jäsen voi noutaa tapahtumapäivänä kisatoimistolta klo. 09:00 lähtien.

Viestikapula ja vaihtoalue

Juoksija kantaa juoksun aikana mukanaan joukkueen omavalintaista viestikapulaa. Se voi olla mitä vain maan ja taivaan väliltä! Varsinkin rentosarjassa nähdään vuosittain toinen toistaan hauskempia viritelmiä. Jos joukkueellanne ei ole vielä viestikapulaa, niin voitte hankkia sen verkkokaupastamme.

Löytötavarat

Toimitamme kaikki tapahtuma-alueelta löytyvät löytötavarat kisatoimistolle. Jos sinulta päivän aikana häviää jotain, niin ilmoita siitä kisatoimistoon ja tiedustele, mikäli katoamasi tavara olisi jo löytynyt.

Tapahtuman juontajat kuuluttavat myös tapahtuman aikana löytyneitä tavaroita, kuten puhelimia, lompakoita yms.

Järjestyshäiriöt

Tapahtumassa on järjestyksenvalvojia, jotka pitävät huolen onnistuneesta ja kaikille turvallisesta tapahtumasta. Jos havaitset häiriöitä, käännythän välittömästi lähimmän järjestyksenvalvojan tai muun tapahtumatyöntekijän puoleen, jotka erotat tapahtumatyöntekijöiden paidoista.

Lasten liike

Mikä on Lasten Liike?

Tiesitkö, että osallistumalla Yritysmaratonviestiin tuet samalla lasten liikuntaa?

Harrastukset lisäävät tutkitusti niin psyykkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia. Hyvistä syistä huolimatta enemmistö lapsista liikkuu terveytensä ja kehityksensä kannalta liian vähän.

Mielestämme jokainen lapsi on harrastuksen arvoinen, ja siksi Yritysmaratonviesti tukee lasten harrastustoimintaa edistävää Lasten Liikettä!

Lasten Liike on Suomen Olympiakomitean ja koko liikuntayhteisön yhteinen ponnistus lasten ja nuorten liikunnallisen harrastustoiminnan lisäämiseksi. Lasten Liike -tunnus kertoo meille vanhemmille laadukkaasta ja kaikille avoimesta toiminnasta.

LUE LISÄÄ LASTEN LIIKKEESTÄ

Miten voi tukea vielä enemmän lasten liikuntaa osallistumisen lisäksi?

Osallistumisen lisäksi yritys pystyy tukemaan lasten liikuntaa lunastamalla tyylikkään Lasten Liike -viestikapulan omalle joukkueelleen viestiä varten. Yritys voi myös suoraan lahjoittaa Lasten Liikkeelle (klikkaa tästä).

Usein kysytyt kysymykset

Pitääkö meidän ilmoittaa etukäteen juoksujärjestys?

Juoksujärjestystä ei tarvitse ilmoittaa järjestäjälle etukäteen.

Joukkueena voi etukäteen jo miettiä sopivaa taktiikkaa Yritysmaratonviestille ja samalla juoksujärjestystä, mutta sitä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen. Jokainen juoksija saa paitaan hakaneuloilla kiinnitettävän juoksunumeron, jossa on ajanottochip.

Juoksujärjestyksen voi siis päättää esimerkiksi vasta tapahtumapäivänä tai juoksun alkaessa!

Voinko muuttaa vielä ilmoittautumisen jälkeen juoksusarjaa tai lisätä juoksijoita?

Joukkueen yhteyshenkilö voi muuttaa kaikkia joukkueen tietoja saamiensa tunnusten avulla.

Jos olet unohtanut tunnuksen, et löydä sähköpostia tai kohtaat muita ongelmia, niin ole yhteydessä yritysmaratonviesti@olympiakomitea.fi.

Miten pääsen parhaiten Töölönlahdella ja mihin voin pysäköidä?

Tapahtumalla ei ole autoille omaa parkkipaikkaa. Tapahtuma-alueelle on varattu oma polkupyöräparkki, johon voi keskitetysti jättäää oman pyörän lukittuna odottamaan iltaa.

Suosittelemme tulemaan tapahtumapaikalle polkupyörällä, julkisilla kulkuvälineillä tai käyttämään Finlandia-talon parkkihallia. Helsingin keskustasta on matkaa Oopperan amfiteatterille noin 2km.

Keskustasta Töölönlahdelle ja amfiteatterille liikennöivät mm. raitiovaunut 1, 2, 4 ja 10 sekä useat linja-auto yhteydet. Pasilan juna-asemalta on matkaa amfiteatterille reilu 2km. Pasilasta liikennöi esimerkiksi raitiovaunu 2.

Muistathan myös vuokrattavat kaupunkipolkupyörät ja sähköpotkulaudat, joilla voit kätevästi tulla Töölönlahdelle.

Miten meidän kannattaisi pukeutua Yritysmaratonviestille?

Jokainen joukkue voi vapaasti päättää joukkueasun sen perusteella, mikä on teidän tavoitteena!

Jos tavoittelette mahdollisimman hyvää aikaa, niin yrityksen väreissä olevat tekniset varusteet ovat hyvä valinta. Jos haluatte enemmänkin huvitella ja pitää hauskaa, niin suosittelemme keksimään mitä innovaatisimman teeman! Esimerkiksi, Veikkauksen henkilöstön juoksijat ovat juosseet monena vuotena lottopalloina.

Mitä eroa on juoksusarjoilla?

Yritysmaratonviestissä on kolme eri sarjaa joukkueen kunnon ja fiiliksen mukaan:

Kilpasarja

 • Sopii hyvää aikaa tavoitteleville ja kilpailuhaluisille joukkueille
 • Tavoiteaika on alle 3 tuntia

Kuntosarja

 • Tavoitteena juoksu, jossa osallistujat tekevät parhaansa
 • Tavoiteaika on 3 -5 tuntia

Rentosarja

 • Rentosarjaa sopii kaikille kuntotasosta riippumatta
 • Tavoitteena pitää hauskaa hyvällä tiimihengellä, johon kuuluvat yhteinen asustus, tunnuslauseet sekä kannustukset.
 • Tavoiteaika alle 5 tuntia
 • Rentosarjassa juoksijoita voi olla maksimissaan 15 per joukkue (10 + 5 lisäjuoksijaa)
Saanko tuoda lemmikkini mukanani juoksemaan?

Valitettavasti et voi tuoda Yritysmaratonviestille mukanasi juoksemaan lemmikkejä. Juoksureitillä juoksee samanaikaisesti paljon ihmisiä, minkä takia tästä voisi syntyä vaaratilanteita kaikille osapuolille. Suuri ihmisjoukko ja tapahtuma-alueella kuuluva musiikki ja kuulutukset voisivat myös aiheuttaa stressiä eläimellesi. Parempi siis, että lemmikki odottaa kotona paluutasi! 🙂

Yritysmaratonviesti

OSALLISTUMALLA TUET LASTEN LIIKUNTAA
26.5.2023

Tulokset

Vuoden 2022 live-tulokset löytyvät täältä!

2022 Tulokset

Joukkue-
ilmoittautuminen 26.5.2023

Hintaporras voimassa 28.2.2023 asti.

560 €

Ilmoittaudu

Lisäpalvelut

Premium-telttapaketti 995 €
Basic-telttapaketti LOPPUUNMYYTY
Pöytäpenkki-setti 75 €

Osta
Lue lisää

(Ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10 % ja lisätuotteiden hintoihin alv. 14 – 24 %.)