Briefly in English

FAQ

USEIN KYSYTYT

KYSYMYKSET

Tältä sivulta löydät kootusti tietoa Yritysmaratonviestistä ja vastauksia kysymyksiin, joita sinulla saattaa olla mielessä. Tärkeimmät tiedot tapahtumapäivään liittyen löydät Osallistujan oppaasta, joka julkaistaan noin 3 viikkoa ennen tapahtumapäivää.

Olethan yhteydessä meihin, jos et löydä vastausta kysymykseesi – me autamme! 😊

Voit lähettää kysymyksesi myös sähköpostiosoitteeseen yritysmaratonviesti@olympiakomitea.fi tai soittaa numeroon 044 080 8377.

Info

Edenred Yritysmaratonviesti

Edenred Yritysmaratonviesti on hyvän mielen tapahtuma, jossa työyhteisöistä koostuvat 5-10 hengen joukkueet juoksevat ja kävelevät viestinä noin maratonin mittaisen matkan. Juoksujärjestyksestä, kunkin osallistujan reittikierrosten sekä osuuksien määrästä joukkue voi päättää itse. Viestikapula on vapaavalintainen. Tapahtuma sopii kaikille kuntotasoon katsomatta, ja mukaan voi lähteä mukaan matalalla kynnyksellä. Tapahtumassa liikutaan yhdessä kollegoiden ja muiden työyhteisöjen kanssa tukien samalla lasten liikuntaa. Tapahtumatuotot ohjataan Lasten Liike -harrastustoimintaan.

Aika ja paikka

Helsingin tapahtuma alkaa 17.5.2024 joukkuekassien noudolla kisatoimistosta kello 09:00 alkaen. Tapahtuma-alue sijaitsee Töölönlahden puistossa (Töölönlahden puisto, 00100 Helsinki).

Tampereen tapahtuma alkaa 24.5.2024 joukkuekassien noudolla kisatoimistosta kello 10:00 alkaen. Tapahtuma-alue sijaitsee Ratinan kaupunginosassa, Tampereen stadionilla (Ratinan Rantatie 1, 33100 Tampere).

Tarkempi aikataulu sekä lisätietoja tapahtuma-alueesta löytyy info-välilehdeltä.

Kisatoimisto

Kisatoimisto sijaitsee tapahtuma-alueella keskeisellä paikalla. Tapahtumapäivänä kisatoimisto palvelee osallistujia Helsingissä klo. 09:00 – 18:30 ja Tampereella 10:00 – 18:30 välisenä aikana. Tarkan sijainnin voi tarkistaa info-välilehdeltä tapahtuma-aluekartasta sekä myöhemmin osallistujan oppaasta.

Kisatoimistosta joukkueet saavat joukkuekassin, jonka voi noutaa kuka tahansa joukkueen jäsenistä. Myös tilatut Lasten Liike -viestikapulat ovat noudettavissa kisatoimistosta.

Tavarasäilytys

Osallistujat voivat jättää tavaroita säilöön tapahtuma-alueella sijaitsevaan tavarasäilytykseen veloituksetta. Tavarasäilytyksen tarkan sijainnin voi tarkistaa info-välilehdeltä tapahtuma-aluekartasta sekä osallistujan oppaasta.

Suihku- & pukeutumistilat

Helsingissä osallistujat voivat käyttää veloituksetta Töölön kisahallin (Osoite Paavo Nurmen kuja 1C) suihku- ja pukeutumistiloja, jotka ovat avoinna tapahtumapäivänä klo. 07:00 – 22:00 (ovet sulkeutuvat klo. 21:00). Pukuhuoneen kaapit toimivat omilla lukoilla. Muistathan mainita aulassa olevasi Edenred Yritysmaratonviestin osallistuja esittämällä juoksunumerosi kassalle.

Tampereella osallistujien käytössä olevat suihku- ja pukeutumistilat sijaitsevat Tampereen stadionin pääkatsomon alapuolelta löytyvistä sisätiloista.

Ensiapu

Sekä Helsingin että Tampereen tapahtuma-alueella on ensiapupiste, jonka sijainti on merkitty info-välilehdeltä sekä osallistujan oppaasta löytyvään tapahtuma-aluekarttaan.

Helsingissä ensiapupiste sijaitsee maalialueen lähettyvillä.

Saapuminen & pysäköinti

Tapahtumassa ei valitettavasti ole omaa parkkipaikkaa autoille.

Suosittelemme tulemaan tapahtumapaikalle polkupyörällä tai julkisilla kulkuvälineillä. Sekä Helsingin että Tampereen tapahtumat järjestetään keskustan läheisyydessä, alle kilometrin kävelymatkan päässä kaupungin päärautatieasemasta. Muistathan myös vuokrattavat kaupunkipolkupyörät ja sähköpotkulaudat, joilla voit kätevästi tulla tapahtumapaikalle.

Lukitsethan oman polkupyörän saapuessasi ja jätät sen siten, että se ei ole muiden osallistujien tiellä.

Autolla tapahtumaan saapuessa suosittelemme käyttämään tapahtumapaikkojen lähimpiä parkkihalleja, jotka ovat Helsingissä Finlandia-talon parkkihalli sekä Tampereella P-Ratina.

Töölönlahden ohi kulkevat mm. raitiovaunut 1, 2, 4 ja 10 sekä useat linja-auto yhteydet.

Tampereen stadionin ohi kulkevat linja-autot 13, 6, 7, 8, 9 sekä raitiovaunu 3.

Reitti

Helsingin tapahtuman reitti kulkee vastapäivään Töölönlahden ympäri. Lähdön ja juoksijan vaihdon jälkeen edessä on Linnunlaulun mäki, jota seuraa pidempi alamäkijakso. Tätä lukuun ottamatta reitti on tasaista ja rennosti juostavaa. Yksi kierros on samalla yksi viestiosuus, jonka pituus on noin 2km. Reittiä ei ole virallisesti mitattu, minkä vuoksi se ei ole virallinen maratonmatka.

Tampereen reitti alkaa Tampereen stadionilta. Osallistujat suuntaavat stadionilta Ratinan rantatielle, jatkavat matkaansa Ratinan raitille ja etenevät kohti Höyrypuistoa. Höyrypuistossa, joka tarjoaa matkan varrella sijaitsevan juomapisteen, reitti kulkee pitkin rantaa, kiertäen Ratinanniemen ja palaten takaisin Ratinan stadionille. Vaihtoalue, jossa juoksijat vaihtavat viestikapulaa, on sijoitettu Ratinan stadionin juoksuradalle. Edenred Yritysmaratonviestin maaliviiva odottaa Ratinan stadionilla, missä viimeisen juoksijan saapuessa päättyy joukkueen suoritus.

Reittikartat löytyvät info-välilehdeltä.

Lasten liike

Mikä on Lasten Liike?

Tiesitkö, että osallistumalla Yritysmaratonviestiin tuet samalla lasten liikuntaa?

Harrastukset lisäävät tutkitusti niin psyykkistä kuin fyysistäkin hyvinvointia. Hyvistä syistä huolimatta enemmistö lapsista liikkuu terveytensä ja kehityksensä kannalta liian vähän.

Mielestämme jokainen lapsi on harrastuksen arvoinen, ja siksi Yritysmaratonviesti tukee lasten harrastustoimintaa edistävää Lasten Liikettä!

Lasten Liike on Suomen Olympiakomitean ja koko liikuntayhteisön yhteinen ponnistus lasten ja nuorten liikunnallisen harrastustoiminnan lisäämiseksi. Lasten Liike -tunnus kertoo meille vanhemmille laadukkaasta ja kaikille avoimesta toiminnasta.

LUE LISÄÄ LASTEN LIIKKEESTÄ

Miten voi tukea vielä enemmän lasten liikuntaa osallistumisen lisäksi?

Yritys tai yksityishenkilö voi tukea suoraan Lasten Liikettä lahjoituksella.

LAHJOITA LASTEN LIIKKEELLE

Usein kysytyt kysymykset

Pitääkö meidän ilmoittaa etukäteen juoksujärjestys?

Juoksujärjestystä ei tarvitse ilmoittaa järjestäjälle etukäteen.

Joukkueena voi etukäteen jo miettiä sopivaa taktiikkaa Yritysmaratonviestille ja samalla juoksujärjestystä, mutta sitä ei tarvitse ilmoittaa etukäteen. Jokainen juoksija saa paitaan hakaneuloilla kiinnitettävän juoksunumeron, jossa on ajanottochip.

Juoksujärjestyksen voi siis päättää esimerkiksi vasta tapahtumapäivänä tai vasta juoksun alkaessa! 🏃‍♀️

Voinko muuttaa vielä ilmoittautumisen jälkeen juoksusarjaa tai lisätä juoksijoita?

Joukkueen yhteyshenkilö voi muuttaa kaikkia joukkueen tietoja saamiensa tunnusten avulla.

Jos olet unohtanut tunnuksen, et löydä sähköpostia tai kohtaat muita ongelmia, niin ole meihin yhteydessä. 📨

Miten meidän kannattaisi pukeutua Yritysmaratonviestille?

Jokainen joukkue voi vapaasti päättää joukkueasun sen perusteella, mikä on teidän tavoite Yritysmaratonviestissä!

Mahdollisimman hyvää suoritusta tavoittelevan joukkueen kannattaa valita esimerkiksi yrityksen väreissä tai logolla varustetun teknisen vaatetuksen. Jos tavoitteenanne on enemmän yhdessäolo ja huvittelu, niin suosittelemme keksimään mitä mielikuvituksellisemman joukkueasun! Esimerkiksi, Veikkauksen joukkueen juoksijat ovat juosseet monena vuotena lottopalloihin pukeutuneena tai Finnairilta ollaan osallistuttu työasuissa.

Mitä eroa on juoksusarjoilla?

Yritysmaratonviestissä on kolme eri sarjaa joukkueen kunnon ja fiiliksen mukaan:

🏃 Kilpasarja

  • Sopii hyvää aikaa tavoitteleville ja kilpailuhaluisille joukkueille
  • Tavoiteaika on alle 3 tuntia

🏃‍♀️ Kuntosarja

  • Tavoitteena juoksu, jossa osallistujat tekevät parhaansa
  • Tavoiteaika on 3 -5 tuntia

🏃‍♂️ Rentosarja

  • Rentosarjaa sopii kaikille kuntotasosta riippumatta
  • Tavoitteena pitää hauskaa hyvällä tiimihengellä, johon kuuluvat yhteinen asustus, tunnuslauseet sekä kannustukset.
  • Tavoiteaika alle 5 tuntia

Kaikkien sarjojen osalta yhteislähtö reitille tapahtuu samaan aikaan klo. 13:00.

Miten voin valita eri joukkueille eri juoksusarjan?

Kun olet klikannut tilaukseen haluamasi joukkueiden määrän, saman sivun alalaidasta tulee valita ”Haluan lisätä joukkueeni tiedot nyt”. Tämän jälkeen ”tilaa ja maksa” nappia painettuasi pääset lisäämään joukkueiden tiedot ml. juoksusarjan yksi joukkue kerrallaan.

Saanko tuoda lemmikkini mukanani juoksemaan?

Valitettavasti et voi ottaa Yritysmaratonviestin juoksureitille mukanasi juoksemaan lemmikkejä. Reitillä liikkuu samanaikaisesti paljon ihmisiä, minkä takia tästä voisi syntyä vaaratilanteita kaikille osapuolille. Suuri ihmisjoukko ja tapahtuma-alueella kuuluva musiikki ja kuulutukset voisivat myös aiheuttaa stressiä eläimellesi. Parempi siis, että lemmikki odottaa kotona paluutasi! 🙂🐶

Avustajakoirat ja liikunta- ja apuvälineet ovat juoksureitillä sallittuja.

Voinko tuoda oman teltan, pöydän ja penkin tapahtumaan?

Valitettavasti omaa telttaa, pöytää, penkkejä tai mitään muutakaan rakenteellista ei voi tuoda tapahtumaan. Esimerkiksi piknikviltin voi kuitenkin levittää joukkueen tukikohdaksi sopivalle paikalle tapahtuma-alueella.

Yritysmaratonviesti

OSALLISTUMALLA TUET LASTEN LIIKUNTAA

TAMPERE

395 €

 

Super Early Bird -tarjous

Voimassa 30.6.2024 asti.

Joukkueosallistuminen.

Max. 10 henkilöä per joukkue

Ilmoittaudu

HELSINKI

395 €

 

Super Early Bird -tarjous

voimassa 30.6.2024 asti.

Joukkueosallistuminen.

Max. 10 henkilöä per joukkue

Ilmoittaudu

Lisäpalvelut

Piknik-kassit 85 €

Lasten Liike -viestikapula 100 €

Premium Telttapaketti 995 €

Telttapaketti  675 €

Pöytäpenkki -setti 80 €

Huom. Telttapaketit EIVÄT sisällä joukkueosallistumista.

Osta
Lue lisää

Huomioithan, että ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10 % ja lisäpalveluiden hintoihin alv. 14 – 24 %.