Briefly in English

FAQ

USEIN KYSYTYT

KYSYMYKSET

Tältä sivulta löydät kootusti tietoa Yritysmaratonviestistä sekä vastauksia usein kysyttyihin kysymyksiin. Olethan yhteydessä meihin, jos et löydä vastausta kysymykseesi. Voit lähettää sähköpostin osoitteeseen yritysmaratonviesti@olympiakomitea.fi tai soittaa numeroon 045 657 6866.

Osallistujan opas julkaistaan lähempänä tapahtuman ajankohtaa. Siitä selviää tapahtumapäivän aikataulu sekä kaikki muu mikä sinun osallistujana on hyvä tietää.

Info

Yritysmaratonviesti pähkinänkuoressa

Yritysmaratonviesti sai alkunsa vuonna 2009 kun Kuntoliikuntaliitto järjesti yrityksille viestijuoksukisan osana Kuntofestivaalit nimistä tapahtumaa. Mukana ensimmäisessä Yritysmaratonviestissä oli 21 reipasta joukkuetta. Reitti kulki Yritysmaratonviestin nykyisellä reitillä ympäri Töölönlahden.

Yritysmaratonviestin järjestää nykyisin Suomen Olympiakomitean liiketoimintayksikkö yhteistyössä tapahtuman yhteistyökumppaneiden kanssa. Tavoitteenamme on järjestää hyvänmielen juoksutapahtuma, jonka osallistujat tekevät liikkumalla hyvää sekä työyhteisöllensä että suomalaiselle liikunnalle.

Yritysmaratonviestin tuotoilla tuetaan lasten liikuntaa Suomessa Lasten Liike -hankkeen kautta.

Verkkolaskulla maksaminen

Verkkolaskun saat lähettämällä sähköpostitse yritysmaratonviesti@olympiakomitea.fi joukkueenne tiedot sekä yrityksenne verkkolaskutustiedot.

Kioski & Anniskelu

Tapahtumassa kioskipalvelun hoitaa laadukkaasti Loisto Catering. Pystyt kätevästi tapahtuma-aluen sykkeessä tankkaamaan ruokaa ja nestettä, jotta energiataso pysyy korkealla läpi päivän!

UUTTA Kello kolmelta alkaen sinulla on myös mahdollisuus After Runin yhteydessä nauttia kylmä huurteinen tai lasi kuohuvaa.

YMV-Juoksutreenit

Ilmoitamme tarkemmin juoksutreeneistä kevään aikana.

Ensiapu

Tapahtumassa on oma ensiapupiste, defibrillaattori sekä ambulanssi. Apua on siis saataville, mikäli sen tarve tulee!

Vakuutus

Kukin osallistuja/yritys huolehtii itse osallistujan vakuutuksesta. Järjestäjän puolesta on tapahtumaa koskeva vastuuvakuutus. Arvioi aina oman terveydentilasi perusteella juoksutapahtuman soveltuvuus itsellesi.

Narikka & Pukeutumistilat

Tapahtuma-alueella sijaitsee vartioitu maksuton narikka sekä pukeutumistilat. Narikka ja pukeutumistilat ovat auki klo. 09:00 – 18:30.

Kisatoimisto

Tapahtumapäivänä kisatoimisto sijaitsee tapahtuma-alueella Oopperan amfiteatterilla. Kisatoimisto on avoinna klo. 09:00 – 18:30 välisenä aikana 22.5.2020.

Kisatoimistosta:

– Voit noutaa joukkueen materiaalit sis. juoksunumerot klo. 09:00 alkaen tapahtumapäivänä

– Voit tehdä pakolliset viimehetken muutokset joukkueen kokoonpanoon tapahtumapäivänä klo 09:00 – 11:30

Huom. tapahtumapäivänä tehtyjen muutosten hinta on 10 EUR. Yhdelle maksulla voit tehdä kerralla rajattoman määrän muutoksia. Kisatoimistolla hyväksymme korttimaksut

– Saat neuvontaa

– Voit seurata juoksun tuloksia (internetistä voit seurata myös livenä)

Kuvaaminen ja kuvien käyttö

Tapahtumasta julkaistaan kuvia ja videoita; kotisivuillamme ja sosiaalisen median kanavillamme (Facebook, Instagram & Twitter). Materiaalia voi käyttää vapaasti, ellei sen taustalla ole kaupallista tarkoitusta, eikä osapuolella ole siihen oikeutta.

Tapahtuman järjestäjällä on vapaa käyttöoikeus tapahtuman aikana tai muissa sen alaisissa tapahtumissa ottamilleen kuville sekä videoille.

Palkinnot

Jokaisesta sarjasta palkitaan kolme nopeinta joukkuetta. Näiden lisäksi kannustuspalkinto jaetaan joukkueelle, joka on panostanut hyvään tiimihenkeen ja asuihin.

Piknik-alue

Joukkue voi tehdä piknik-alueelle oman huoltopisteen esimerkiksi viltein ottaen huomioon seuraavat seikat:

 • Tapahtuma-alueelle ei saa pystyttää omia telttoja, beach flageja, banderolleja tai muita vastaavia rakennelmia. Tapahtuman järjestäjä pidättää oikeuden poistaa tapahtuma-alueelta tapahtuman järjestelyjä haittaavat teltat ja/tai somisteet.
 • Vaihtoalueen ympäristö ja amfiteatteri varataan juoksijoille ja pidetään siten avoimena
 • Kevyen liikenteen väylät tulee pitää auki
 • Tapahtuma-alueella ei saa käyttää kertakäyttö-grillejä tai sytyttää mitään muuta avotulta

Roskat ja jätteet viedään tapahtuma-alueen roska-astioihin. Pidetään Töölönlahti ja sen kaunis ympäristö siistinä!

Suihku & Peseytyminen

Tapahtuman suihkutilat sijaitsevat Töölön kisahallilla (Paavo Numen kuja 1C). Muistathan mainita kassalla olevasi Yritysmaratonviestin osallistuja.

Ostoehdot

Kuluttajasuojalain 14 päivän peruutusehto ei koske vapaa-ajanpalveluja, joihin Yritysmaratonviesti urheilutapahtumana kuuluu. Kilpailun ilmoittautuminen on sitova eikä osallistumismaksua palauteta. Sairaustapauksissa tai painavan syyn johdosta joukkueen ilmoittautuminen voidaan siirtää seuraavan vuoden tapahtumaan. Ostetut lisäpalvelut ovat voimassa vain kyseisenä vuonna, johon on alun perin osallistuttu.

Osallistumismaksu ja sen sisältö

Osallistumismaksu määräytyy ilmoittautumisajankohdan mukaan.

HUOM. ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10%.

Osallistumismaksu sisältää:

 • Yhden joukkueen (5-10 osallistujaa) osallistumisoikeuden Yritysmaratonviestiin 2020
 • Rentosarjan joukkueessa voi juoksijoita olla 13
 • Ohjatun alkuverryttelyn sekä muun tapahtumaohjelman
 • Joukkue- ja henkilökohtaisen ajanoton sekä tulospalvelun
 • Ensiavun tapahtumapaikalla
 • Pukeutumistilat, suihkut ja tavaroiden säilytyksen
 • Digitaalisen kunniakirjan jokaiselle maaliin juosseelle joukkueelle
 • Sarjakohtaiset palkinnot
Numerot

Juoksunumerot annetaan joukkueelle tapahtumapäivänä kisatoimistolta. Joukkueen yhteyshenkilö tai muu joukkueen jäsen voi tulla noutamaan osallistujakassin tapahtumapäivänä kello 09:00 lähtien.

Viestikapula ja vaihtoalue

Juoksija kantaa juoksun aikana mukanaan joukkueen omavalintaista viestikapulaa. Se voi olla mitä vain maan ja taivaan väliltä! Varsinkin rentosarjassa nähdään vuosittain toinen toistaan hauskempia viritelmiä. Jos joukkueellanne ei ole vielä viestikapulaa, niin voitte hankkia sen verkkokaupastamme, jolloin tuette samalla Lasten Liike -iltapäivää haluamallanne lahjoituksella.

Löytötavarat

Mikäli sinulla päivän aikana hukkuu tai häviää jotain, kannattaa silloin vierailla kisatoimistolla. Juontajamme kuuluttavat myös tapahtumanaikana mikäli löydämme alueelta puhelimen, lompakon yms.

Järjestyshäiriöt

Tapahtumassa työskentelee useita järjestysmiehiä, jotka pitävät huolen onnistuneesta ja turvallisesta tapahtumasta. Mikäli havaitset järjestyshäiriöitä käänny välittömästi järjestysmiesten tai muun tapahtumahenkilökunnan puoleen, jotka erottaa STAFF paidoista.

Lasten liike

Mikä on Lasten Liike?

Lasten Liike on koko liikuntayhteisön, koulujen sekä yritysten yhteinen ponnistus alakouluikäisten liikuntakerhotoiminnan lisäämiseksi. Toimintaa koordinoi Suomen Olympiakomitea.

Iltapäivien liikuntakerhot tavoittavat vain joka kolmannen lapsen. Vastaavasti enemmistö lapsista liikkuu terveytensä ja kehityksensä kannalta liian vähän.

Lasten Liikkeen tavoitteena on tuoda iltapäivien liikuntakerhot jokaisen lapsen ulottuville ja tehdä tylsästä iltapäivästä päivän paras hetki!

Voit lukea enemmän osoitteesta https://www.lastenliikeiltapaiva.fi/

Miten pystymme tukemaan alakouluikäisten liikuntakerhotoimintaa vielä enemmän?

Yritys pystyy joukkueen ilmoittautumisen yhteydessä tai sen jälkeen lunastamaan itselleen valitsemallaan summalla Lasten Liike -viestikapulan. Näin tuette vielä enemmän alakouluikäisten liikuntakerhotoimintaa ja, jotta tylsä iltapäivä olisi lapsen paras hetki! Samalla saatte tyylikkään Lasten Liike -viestikapulan maratonviestiä varten.

Usein kysytyt kysymykset

Tarvitseeko juoksujärjestystä ilmoittaa?

Yhteyshenkilön tai kenenkään joukkueen jäsenen ei tarvitse ilmoittaa juoksujärjestystään. Jokainen joukkue noutaa tapahtumapäivänä kisatoimistosta osallistujakassin, jossa ovat mm. paitaan kiinnitettävät juoksunumerot. Ne tunnistavat reitille lähtevän juoksijan juoksunumeron perusteella. Voitte siis päättää juoksujärjestyksen esimerkiksi vasta tapahtumapäivänä!

Kuinka muutan joukkueeni juoksusarjan tai lisään juoksijoita?

Joukkueen juoksusarjan pystyt vaihtamaan saamiesi tunnusten avulla. Samalla voit vaihtaa juoksijoiden nimiä, mikäli niihin on tullut muutoksia viime kerran jälkeen. Jos kohtaat ongelmia, niin ole yhteydessä yritysmaratonviesti@olympiakomitea.fi.

Miten pääsen parhaiten Töölönlahdella ja mihin voin pysäköidä?

Tapahtumalle ei ole varattu erikseen pysäköintipaikkoja. Suosittelemme tulemaan tapahtumapaikalle polkupyörällä, julkisilla kulkuvälineillä tai käyttämään Finlandia-talon parkkihallia. Helsingin keskustasta on matkaa Oopperan amfiteatterille noin 2km.

Keskustasta Töölönlahdelle ja amfiteatterille liikennöivät mm. raitiovaunut 1, 2, 4 ja 10 sekä useat linja-auto yhteydet. Pasilan juna-asemalta on matkaa amfiteatterille reilu 2km. Pasilasta liikennöi esimerkiksi raitiovaunu 2.

Tapahtuma-alueelta löytyy polkupyöräparkki, mikäli tulet omalla pyörällä. Muistathan myös kaupunkipyörät, joilla voit kätevästi saapua lähelle tapahtumaa!

Kuinka pukeutua Yritysmaratonviestiin?

Pukeutumiskoodi on täysin vapaa. Voitte päättää joukkueenne kesken mitä innovatiivisimman ja huvittavimman teeman! Esimerkkinä Veikkaus, jonka juoksijat ovat pukeutuneet monena vuonna peräkkäin lottopalloiksi.

Mitä eroa on juoksusarjoilla?

Yritysmaratonviestissä on kolme eri sarjaa joukkueen kunnon ja fiiliksen mukaan:

Kilpasarja

 • Sopii hyvää aikaa tavoitteleville ja kilpailuhaluisille joukkueille
 • Tavoiteaika on alle 3 tuntia

Kuntosarja

 • Tavoitteena juoksu, jossa osallistujat tekevät parhaansa
 • Tavoiteaika on 3 -5 tuntia

Rentosarja

 • Rentosarjaa sopii kaikille kuntotasosta riippumatta
 • Tavoitteena pitää hauskaa hyvällä tiimihengellä, johon kuuluvat yhteinen asustus, tunnuslauseet sekä kannustukset.
 • Tavoiteaika alle 5 tuntia
 • Rentosarjassa juoksijoita voi olla maksimissaan 15 per joukkue (10 + 5 lisäjuoksijaa)
Saanko tuoda lemmikkini mukanani juoksemaan?

Valitettavasti et voi tuoda Yritysmaratonviestille mukanasi juoksemaan lemmikkejä. Juoksureitillä juoksee samanaikaisesti paljon ihmisiä, minkä vuoksi tästä voisi syntyä vaaratilanteita kaikille osapuolille.

Yritysmaratonviesti

OSALLISTUMALLA TUET
LASTEN LIIKUNTAA

Lasten liike -viestikapula

Tue lasten liikuntaa ja lunasta syyskuun
Yritysmaratonviestiin joukkueellesi
Lasten Liike -viestikapula!

Osta
Lue lisää

Joukkue-
ilmoittautuminen

Kaksi tapahtumaa, yksi hinta

499 €

Voimassa 16/09/2021 asti
ILMOITTAUDU

Lisäpalvelut

Piknik-kassit (Kana & Kasvis) – 60 €
Pöytäpenkki-setti – 50 €
Telttapaketit (Basic & Premium) – 645 € ja 995 €

Osta
Lue lisää

(Ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10 % ja lisätuotteiden hintoihin alv. 14 – 24 %.)