Briefly in English

Tarinat

Suomen liikkuvin kunta haluaa kannustaa helsinkiläisiä liikkumaan

Helsinki valittiin tammikuussa 2020 Suomen liikkuvimmaksi kunnaksi. Helsinki päätti kaupunkistrategiassaan (2017-2021) tarttua liikkumiseen aiempaa kokonaisvaltaisemmin. ”Kärki on jokapäiväisen arkiliikkumisen lisäämisessä”, kertoo liikkumisohjelman projektipäällikkö Minna Paajanen.

Paajanen kertoo, että ohjelmaan on merkitty 57 toimenpidettä, jotka tukevat liikunnan lisäämistä kaikissa ikäryhmissä. Yhteistyötä vanhainkotien, päiväkotien ja koulujen kanssa on lisätty. Koululaisten liikuntaa tuetaan koulupihojen kunnostamisella ja syksystä 2019 lähtien kouluilla on toteutettu yhteinen harrastusaika.

Yläkoululaisille on valmisteltu digitaalista harrastuspassia, joka kokoaa harrastustarjonnan mobiilisovellukseen. Harrastuspassilla on mahdollista päästä kokeilemaan edullisesti tai ilmaiseksi erilaisia liikuntamuotoja. Mahdollisuuksia tarjoavat esimerkiksi uimahallit, kuntosalit, valokuvaus tai muut liikunta-, kulttuuri- ja nuorisopalvelut.

Paajasen mukaan suurin kasvupotentiaali lisätä kävelyä ja pyöräilyä on autolla kuljetuissa lyhyissä matkoissa. Pyöräteitä tullaan Helsingissä rakentamaan kymmeniä kilometrejä ja pyörätelineitä tuhansia kilometrejä lisää. Liikkumisohjelman toimenpiteiden tuloksellisuutta seurataan kohdennetulla tutkimushankkeilla.

Helsingin kaupunki on Yritysmaratonviestin yhteistyökumppani. Kaupunki on osallistunut useana vuonna Yritysmaratonviestiin ja tänäkin vuonna mukana on useita joukkueita. Liikuntapalveluista osallistuu yksi joukkue kuntosarjaan. “Meillä ei ole tapahtumassa kilpailullisia tavoitteita, vaan pidetään yhdessä hauskaa ja kohotetaan työhyvinvointia”, tapahtumatuottaja Juhana Harlin Helsingin kaupungilta kertoo.

Artikkelin ovat kirjoittaneet Haaga-Helia Porvoo Campuksen opiskelijat Venla Kaskenviita, Ella Kolmonen, Heidi Savolainen ja Tuuli Latvala.

Yritysmaratonviesti

AUTETAAN LAPSIA
LIIKKUMAAN

 • Lasten liike -viestikapulat

  Tue lasten liikuntaa ja lunasta
  joukkueellesi Lasten Liike -viestikapula!

  Osta
  Lue lisää

 • Joukkue-
  ilmoittautuminen

  460 €

  01/12/2020 – 31/1/2021
  ILMOITTAUDU

 • Lisäpalvelut

  Piknik-kassit (Kana & Kasvis) – 60 €
  Pöytäpenkki-setti – 50 €
  Telttapaketit (Basic & Premium) – 645 € ja 995 €

  Osta
  Lue lisää

(Ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10 % ja lisätuotteiden hintoihin alv. 14 – 24 %.)