Briefly in English

Blogi

”Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty”

”Hyvä turvallisuus tapahtumalle luodaan suunnittelemalla sen rakennetta mahdollisimman pitkälle etukäteen”, kertoo Securitaksen liiketoimintajohtaja Teemu Balk.

Suunnittelun avulla tapahtuman riskit saadaan arvioitua mahdollisimman hyvin jo aikaisessa vaiheessa. Securitas räätälöi jokaisen tapahtuman turvallisuuden aina yksitellen, sillä tapahtumien luonne vaihtelee jokaisen vuoden erilaisen ohjelmaformaatin mukaan. ”Vaikka tapahtuma toistuisi vuosittain, täytyy turvallisuustoimintoja muokata, koska olosuhteet vaihtelevat ja tarpeet sen mukana”, Balk sanoo.

”Teemme tiivistä yhteistyötä eri tapahtumien sidosryhmien kanssa. Esimerkiksi poliisin, pelastuslaitoksen ja ympäristöviranomaisten kanssa keskustelemme jo heti suunnitteluvaiheesta lähtien”, toteaa Balk. Pyrkimyksenä on pitää tilannekuva mahdollisimman reaaliaikaisena, jotta jokainen taho on tilanteesta ajan tasalla.

Securitaksen omat resurssit riittävät Suomessa järjestettäviin tapahtumiin pääsääntöisesti mainiosti. Tarpeen vaatiessa Securitas käyttää alihankkijoita eri osakokonaisuuksissa. ”Kaikki meidän käyttämämme ammattilaiset ovat hyväksyttyjä alihankkijoita valittuihin osakokonaisuuksiin”, kertoo Balk. Palvelut, joita Securitas tarjoaa tapahtuman järjestäjälle, ovat muun muassa tapahtumiin liittyvä turvallisuuskonsultointi ja koulutukset, järjestyksen valvonta, vartiointi, kuvavalvonta, liikuteltavat rikosilmoitinlaitteet sekä asiakaslaskurit.

Turvallisuus tapahtumissa on nykyisin hyvällä tasolla, mutta kehitettävää on. Esimerkiksi ennakointia voi aina parantaa tehostamalla yhteistyötä kaikkien sidosryhmien välillä. Balk toivookin, että pienemmät tapahtumat ottaisivat mallia isojen tapahtumien ammattimaisesta järjestämisestä ja niiden toimintatavoista mahdollisuuksien mukaan.

Securitas toimii Yritysmaratonviestissä yhteistyökumppanina ja vastaa tapahtuman turvallisuudesta. Tämän lisäksi he osallistuvat tapahtumaan omalla juoksujoukkueellaan. ”Yritämme parantaa edellisvuoden tulosta ja säilyttää tietysti meille tunnusomaisen hyvän tekemisen meiningin ja iloisen asenteen” kertoo Balk.

Artikkelin ovat kirjoittaneet Haaga-Helian Porvoon Campuksen opiskelijat Aatu Lippojoki, Janne Jankkari, Kim Grönholm ja Jesse Laine.

Yritysmaratonviesti

OSALLISTUMALLA TUET LASTEN LIIKUNTAA
17.5.2024 | TÖÖLÖNLAHDEN PUISTO

Piknik-kassit

Kana piknik-kassi 75 €

Vegaani piknik-kassi 75 €

Tarkka sisältö julkaistaan keväällä 2024.

Yhdessä piknik-kassissa on ruoka-annokset viidelle (5) henkilölle. Sisältää servetit ja ekologiset ruokailuvälineet. Piknik-kassit toimitetaan tapahtuma-alueelle, josta ne ovat noudettavissa klo. 11:00 – 13:00 välillä tapahtumapäivänä.

Piknik-kassit

Joukkue-
ilmoittautuminen

Hintaporras on voimassa 31.1.2024 asti.

520 €

Max. 10 henkilöä per joukkue

Ilmoittaudu

Lisäpalvelut

Premium -telttapaketti SOLD OUT

Basic -telttapaketti SOLD OUT

Pöytäpenkki -setti 75 €

Lasten Liike -viestikapula 100 €

Huom. Telttapaketit eivät sisällä joukkueosallistumista.

Osta
Lue lisää

(Ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10 % ja lisätuotteiden hintoihin alv. 14 – 24 %.)