Briefly in English

Blogi

Parantaako musiikki juoksusuoritusta?

Nappikuulokkeet ovat tuttu näky nykyajan pururadoilla ja lenkkipoluilla. Kaikilla lenkkeilijöillä ei kuitenkaan nappeja löydy korvista. Juoksulle voi olla monenlaisia motiiveja ja erilaiset juoksijat kaipaavat juostessa erilaista tunnelmaa; toinen pitää luonnon äänistä ja toiselle raskas kasarirock on liikkeen elinehto. On mielenkiintoista pohtia, voidaanko näiden juoksijatyyppien välillä löytää eroja. Voiko musiikki parantaa juoksusuoritusta? Lähdimme etsimään vastausta musiikin parissa työskentelevältä ammattilaiselta.

”Kovissa treeneissä musiikki voi lisätä adrenaliinia ja tuottaa lisäboostia. Palauttavilla lenkeillä musiikki voi parhaimmillaan auttaa löytämään runner´s flown”, kertoo Olli Sjöström, Sony Music Finlandin Finance Director. ”Itse en kuuntele musiikkia juuri koskaan juostessa. Tämä johtuu pitkälti siitä, että työn puolesta tulee kuunneltua musiikkia lähes koko päivän”, hän jatkaa.

Sjöström haastattelussa nousee esille sana askelfrekvenssi, jolla viitataan tempoon juostessa. ”Sopiva musiikki rytmittää juoksua mukavasti, kun taas erilaisessa temmossa kulkeva musiikki voi häiritä haluttua juoksurytmiä”, Sjöström valaisee. Voidaan siis todeta, että aivan merkityksetöntä ei ole mitä musiikkia juostessa kuuntelee. Kenties linnun laulu ja lehtien havina tuovat myös luonnon puolesta rytmiä juoksuun.

Sony Music Finland on jälleen vahvasti mukana Yritysmaratonviestin yhteistyökumppanina ja tarkoitus on myös osallistua itse tapahtumaan. Sonylaiset vastaavat totutusti tapahtuman musiikista. ”Soitamme, tapahtuman henkeen sopivaa fiilistä nostattavaa ja lisäboostia tuottavaa musiikkia päivän kuumimpia hittejä unohtamatta. Lisäksi meidän kauttamme tulee artisti esiintymään”, kertoo Sjöström.

Sony Music Finland osallistuu itse viestiin 1-2 joukkueen voimin. Sjöström kertoo, että tavoitteena on houkutella myös artisteja mukaan vahvistamaan joukkuetta. ”Eiköhän me ainakin pari artistia saada houkuteltua mukaan. Nimet pidettäköön vielä tässä vaiheessa yllätyksenä.”

Artikkelin ovat kirjoittaneet Haaga-Helia Porvoon Campuksen opiskelijat Kasper Stenberg, Otto Hosio, Eino Jokio, Karri Kontio ja Victor Laaksonen

Yritysmaratonviesti

OSALLISTUMALLA TUET LASTEN LIIKUNTAA
17.5.2024 | TÖÖLÖNLAHDEN PUISTO

Piknik-kassit

Kana piknik-kassi 75 €

Vegaani piknik-kassi 75 €

Tarkka sisältö julkaistaan keväällä 2024.

Yhdessä piknik-kassissa on ruoka-annokset viidelle (5) henkilölle. Sisältää servetit ja ekologiset ruokailuvälineet. Piknik-kassit toimitetaan tapahtuma-alueelle, josta ne ovat noudettavissa klo. 11:00 – 13:00 välillä tapahtumapäivänä.

Piknik-kassit

Joukkue-
ilmoittautuminen

Hintaporras on voimassa 30.9.2023 asti.

460 €

Max. 10 henkilöä per joukkue

Ilmoittaudu

Lisäpalvelut

Premium -telttapaketti 995 €

Basic -telttapaketti 645 €

Pöytäpenkki -setti 75 €

Lasten Liike -viestikapula 100 €

Huom. Telttapaketit eivät sisällä joukkueosallistumista.

Osta
Lue lisää

(Ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10 % ja lisätuotteiden hintoihin alv. 14 – 24 %.)