Briefly in English

Blogi

Etätyöpäivien hyvinvointiin kaivataan edelleen tukea

Hybridityössä on hienot mahdollisuudet hyvinvoinnin edistämiseen, jos vain osaamme välttää yleisimmät sudenkuopat, kirjoittaa Etätyön hyvinvointioppaan toinen kirjoittaja Kati Boijer-Spoof Heikinheimo.

Olemme jo kaikki etätyön mestareita – vai olemmeko? Tutkimusten mukaan kognitiivisen kuormituksen oireet ja työuupumus ovat yleistyneet, toisaalta fyysisesti erittäin inaktiivisten päivien määrä kasvanut etätyöloikan jälkeen. Tämä johtaa myös herkemmin työpaikan vaihtoaikeisiin.

Julkaisimme tammikuussa 2022 tietokirjan Etätyön hyvinvointiopas, ja olemme sen tiimoilta pitäneet parikymmentä koulutustilaisuutta. Kun kysymme osallistujilta, minkä he ovat kokeneet raskaimmaksi ja antoisimmaksi etätyössä, vastaukset ovat yllättävän yhdenmukaisia organisaatiosta riippumatta.

Parasta etätyöpäivissä on työn ja yksityiselämän helpompi yhdistäminen. Myös työnteon tehokkuus, ajan säästyminen ja paikkariippumattomuus saavat ääniä, mutta huomattavasti vähemmän

Raskaimmaksi etätyössä koetaan kasvokkaisen vuorovaikutuksen puute, vaikka arkiliikunnan väheneminen, aivojen ylikuormittuminen sekä köyhtynyt ruokavalio ovat nekin monille haasteita.

Vastauksista voidaan päätellä, että sosiaalinen hyvinvointi sekä vahvistuu että kärsii kotikonttorilla työskennellessä. Kirjassamme ja luennoillamme käsittelemme tutkimustiedon valossa ja monien harjoitusten kautta, miten ylläpitää ja luoda työyhteisön sosiaalista liimaa virtuaalimaailmassa. Jos tämä ulottuvuus laiminlyödään, työyhteisö on pulassa tiukan paikan tullessa. Asiakkuuskriisien, väistämättä joskus syntyvien konfliktien ja muiden haastavien tilanteiden ratkaisu vaatii joukkuehenkeä.

Sosiaalisen hyvinvoinnin lisäksi tärkeitä teemoja etä- ja hybridityön hyvinvoinnissa ovat kognitiivisen suorituskyvyn tukeminen, fyysisen elinvoimaisuuden varmistaminen sekä työkykyä ja terveyttä tukevan ravitsemuksen huomioiminen. Suomeksi sanottuna: vältetään sekä ajattelun että kehon jumiutuminen.

Oleellisena tekijänä kaikkien näiden edistämisessä on riittävän tiheä ja oikeanlainen tauotus. Millainen sitten on aivolle, keholle ja hermostolle optimaalinen tauko? Siitä lisää seuraavassa blogikirjoituksessamme.

Kaipaako työyhteisösi inspiraatiota, oivalluksia ja energiaa? Lue lisää Etätyön hyvinvointioppaasta ja siihen liittyvistä etä- tai läsnäluennoista, mukaan lukien toiminnalliset osuudet!

Yritysmaratonviestin Instagramissa voit osallistua Etätyön hyvinvointioppaan arvontaan 29.3. saakka!

Kirjoittaja on Virkisterin kehitysjohtaja ja vastuuvalmentaja sekä Etätyön hyvinvointioppaan toinen kirjoittaja Kati Boijer-Spoof Heikinheimo. Hän työskentelee 1–2 päivää viikossa kotikonttorilla ja pitää etätyön parhaana puolena työmatka-ajan säästymistä.

(Katin) Kuva: Laura Iisalo

Yritysmaratonviesti

OSALLISTUMALLA TUET LASTEN LIIKUNTAA
26.5.2023

Tulokset

Vuoden 2022 live-tulokset löytyvät täältä!

2022 Tulokset

Joukkue-
ilmoittautuminen 26.5.2023

Hintaporras voimassa 28.2.2023 asti.

560 €

Ilmoittaudu

Lisäpalvelut

Premium-telttapaketti 995 €
Basic-telttapaketti LOPPUUNMYYTY
Pöytäpenkki-setti 75 €

Osta
Lue lisää

(Ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10 % ja lisätuotteiden hintoihin alv. 14 – 24 %.)