Briefly in English

Blogi

Yritysmaratonviesti keräsi 40 000 € Lasten Liikkeelle!

Juoksemisen ja yhdessäolon iloa – Yritysmaratonviesti järjestettiin 12. kerran

Yritysmaratonviesti on Suomen suurin työyhteisöille suunnattu hyväntekeväisyysjuoksutapahtuma, joka järjestettiin kahden vuoden tauon jälkeen live-tapahtumana Töölönlahdella perjantaina 20.5.2022. Olympiakomitean järjestämään tapahtumaan osallistui 280 joukkuetta eri organisaatioista.

Osallistumismaksuista kerätyillä tuotoilla tuetaan lasten liikunnan edistämistä Olympiakomitean Lasten Liike -toiminnan kautta. Tänä vuonna tuottoa kertyi muhkeat 40 000 euroa.

Huikea yhteisöllisyyden kokemus

Olympiakomitean henkilöstö osallistui tapahtumaan yhdellä kuntosarjan joukkueella, jonka ankkurina juoksi kesäkuun lopussa tehtävänsä jättävä toimitusjohtaja Mikko Salonen.

– Oli aivan mahtavaa jakaa tällainen kokemus työkavereiden kanssa. Olin mukana myös vuoden 2019 Yritysmaratonviestissä, mutta nyt parin koronavuoden jälkeen yhteisöllisyyden fiilis nousi aivan uudelle tasolle.

Työtiimit yhdessä pitkästä aikaa

Moni yritys on ehtinyt osallistua Yritysmaratonviestiin jo useampaan kertaan. Peliyhtiö Roviossa työskentelevä Felix Nyberg on mukana kolmatta kertaa, Emilia MacHucalle kerta on ensimmäinen.

– Ollaan kaikki aika kilpailuhenkisiä, joten se on varmaan yksi motivaatiotekijä, mutta on myös kiva tukea tärkeää asiaa. Tiedettiin, että täällä on mahtava meininki, joten päätettiin tänä vuonna osallistua vähän isommalla porukalla eli viidellä joukkueella.
– Meiltä on mukana osallistujia ainakin 15 eri maasta. Halusimme tarjota meidän expat-työntekijöille tällaisen elämyksen. Työ on työtä, mutta työkaverit ovat kaikkein tärkeintä. Tällainen tapahtuma luo yhteishenkeä. Me olemme iso firma ja tavattiin tänään osa meidän tiimiläisistä ensimmäistä kertaa livenä, Nyberg ja MacHuca kertovat.

Markkinointijohtaja Mirka Lammi Painotalo PunaMustasta iloitsi samoin ennen kaikkea siitä, että tapahtuma antoi henkilöstölle pitkästä aikaa tilaisuuden kohdata kasvotusten.

– Myös osa meidän porukasta tapasi täällä toisena ensimmäistä kertaa livenä, joten onhan tämä aika hienoa.
– Tapahtuma on meille tärkeä myös yritysnäkyvyyden ja vastuullisuuden kannalta.

PunaMustan kädenjälki Yritysmaratonviestin yhteistyökumppanina näkyi muun muassa tapahtuman opasteissa ja aitabanderolleissa.

”Ylisukupolvinen liikkumattomuus on valtava riski”

Työeläkeyhtiö Elon ylilääkäri Liisamari Kruger oli ensimmäistä kertaa mukana tapahtumassa.
Kruger pitää Yritysmaratonviestiin osallistuneiden yritysten tukea Lasten Liikkeelle äärimmäisen tärkeänä.

– Suomessa voidaan kohtuullisen hyvin ja meillä on korkea elintaso, mutta on kuitenkin paljon perheitä, joilla ei ole rahaa lasten harrastamiseen. Koululiikuntaa on ihan kiitettävästi, mutta meillä on harmillisen paljon ylisukupolvista liikkumattomuutta.
– Jos vanhemmat eivät itse ole harrastaneet liikuntaa, he eivät usein osaa tarjota sitä lapsilleenkaan. Liikunnallinen elämäntapa lähtee siitä, että löytää liikunnan ilon. Muuten sitä on vaikea omaksua. Kun liikunnasta tulee kokemus, että tämä on kivaa ja tästä tulee hyvä olo, sitä jatkaa helpommin myös aikuisena.

Nähdään taas ensi vuonna Yritysmaratonviestissä 26.5.2023 ja tuetaan lasten liikunnallista iltapäiväkerhotoimintaa!

Ilmoittautuminen: www.yritysmaratonviesti.fi

Yritysmaratonviesti

OSALLISTUMALLA TUET LASTEN LIIKUNTAA

TAMPERE

425 €

 

Early Bird -tarjous

Voimassa 31.7.2024 asti.

Joukkueosallistuminen.

Max. 10 henkilöä per joukkue

Ilmoittaudu

HELSINKI

425 €

 

Early Bird -tarjous

voimassa 31.7.2024 asti.

Joukkueosallistuminen.

Max. 10 henkilöä per joukkue

Ilmoittaudu

Lisäpalvelut

Piknik-kassit 85 €

Lasten Liike -viestikapula 100 €

Premium Telttapaketti 995 €

Telttapaketti  675 €

Pöytäpenkki -setti 80 €

Huom. Telttapaketit EIVÄT sisällä joukkueosallistumista.

Osta
Lue lisää

Huomioithan, että ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10 % ja lisäpalveluiden hintoihin alv. 14 – 24 %.