Briefly in English

Blogi

Iloista juoksutunnelmaa hyvän asian puolesta

Yritysmaratonviesti sai liikkeelle satoja yrityksiä ja keräsi 50 000 euroa lasten liikunnallisille iltapäiväkerhoille.

Jo perinteeksi muodostunut Yritysmaratonviesti liikutti suomalaisia yrityksiä tärkeän asian puolesta ympäri Töölönlahtea Helsingissä perjantaina. Mukana iloisessa hyväntekeväisyystapahtumassa oli yli kolmetuhatta juoksijaa yli kolmestasadasta yrityksestä.

Yritysmaratonviestissä kerätään varoja Lasten Liikkeelle, joka mahdollistaa iltapäivien liikuntakerhoja ympäri Suomen. Juoksutapahtuman 50 000 euron lahjoituksella voidaan tarjota liikuntakerhotoimintaa noin 1500 lapselle.

 

Huikeita suorituksia ja tärkeän asian tukemista

Yhdettätoista kertaa järjestetyssä Yritysmaratonviestissä joukkueet kiertävät Töölönlahden kaunista ja osin mäkistäkin reittiä yhteensä noin maratonin verran. Osallistua voi kuka tahansa kuntotasosta riippumatta, sillä sarjoja on kolme, aina kilpasarjasta hyvän mielen ja hauskojen tiimiasujen rentosarjaan.

Kilpasarjan voittoon ylsi Suunto 9. Joukkueen siivitti joukkoon revanssihenki, sillä viime vuoden Yritysmaratonissa joukkue jäi toiselle sijalle.

– Voitto oli ainoa tavoite. Kisan aikana oli jännittäviä tilanteita, mutta puolenvälin jälkeen alkoi eroa tulemaan, kertoo Janne Kallio. – Mutta on hienoa, että tällaisella tapahtumalla on isompikin merkitys.

Vaikka tapahtumassa nähtiinkin tiukkaa kilpailuhenkeä ja kovia urheilusuorituksia, tärkeintä osallistuville joukkueille oli iloinen yhdessäolo sekä tärkeän asian tukeminen. Juoksun jälkeen saatiin nauttia after run -tunnelmasta ja Mira Luodin keikasta.

Tapahtumassa jaettiin myös fiilispalkinto hyvästä meiningistä, jonka pokkasi Warner Bros. and Sisters -joukkue. Palkinnon perusteluissa mainittiin, että Batmaneiksi ja Teräsmiehiksi pukeutunut joukkue erottui edukseen reitillä.

– Haimme inspiraatiota supersankareista, koska tähtäsimme huikeisiin suorituksiin. Päivä on mennyt todella hyvin ja pääsimme tukemaan tärkeää asiaa, kertoo Batmaniksi sonnustautunut Joona Kortesmäki Warner Brothers Finlandilta.

Liikunnallinen iltapäivä yhä useammalle lapselle

Lasten Liike on liikuntayhteisön, koulujen sekä yritysten yhteinen ponnistus alakouluikäisten liikuntakerhotoiminnan lisäämiseksi. Paikallisten urheiluseurojen ja yhdistysten vetämät kerhot tarjoavat matalan kynnyksen liikuntaa alakoululaisille koulupäivän jälkeen, usein ilmaiseksi.

Maria Ulvinen Lasten Liikettä koordinoivasta Suomen Olympiakomiteasta kertoo, että tällä hetkellä joka kolmas suomalainen lapsi osallistuu liikunnallisiin iltapäiväkerhoihin, mutta yli 70 prosenttia lapsista haluaisi mukaan toiminnan piiriin.

– Liikkumattomuus on iso ongelma, ja on upeaa nähdä kuinka suomalaiset yritykset ovat ottaneet tämän tärkeän asian omakseen. Yritysmaratonviestin tuotto sekä yritysten lahjoitukset ovat merkittävässä roolissa, jotta saamme tuotua kerhot yhä useamman saataville ja lapset liikkeelle!

Lue lisää Lasten liikkeestä ja miten voit lahjoittaa

Yritysmaratonviesti järjestetään jälleen 22.5.2020, ilmoittautuminen on nyt auki!

Yritysmaratonviesti

OSALLISTUMALLA TUET LASTEN LIIKUNTAA
17.5.2024 | TÖÖLÖNLAHDEN PUISTO

Piknik-kassit

Kana piknik-kassi 75 €

Vegaani piknik-kassi 75 €

Tarkka sisältö julkaistaan keväällä 2024.

Yhdessä piknik-kassissa on ruoka-annokset viidelle (5) henkilölle. Sisältää servetit ja ekologiset ruokailuvälineet. Piknik-kassit toimitetaan tapahtuma-alueelle, josta ne ovat noudettavissa klo. 11:00 – 13:00 välillä tapahtumapäivänä.

Piknik-kassit

Joukkue-
ilmoittautuminen

Super Early Bird voimassa on 4.6.2023 asti.

349 €

Max. 10 henkilöä per joukkue

Ilmoittaudu

Lisäpalvelut

Premium -telttapaketti 995 €

Basic -telttapaketti 645 €

Pöytäpenkki -setti 75 €

Lasten Liike -viestikapula 100 €

Huom. Telttapaketit eivät sisällä joukkueosallistumista.

Osta
Lue lisää

(Ilmoittautumishintoihin lisätään alv. 10 % ja lisätuotteiden hintoihin alv. 14 – 24 %.)